Bende hackers haalt zes miljoen op

Mister X

Super Moderator
Staff member
Bende hackers haalt zes miljoen op

Uitgegeven: 10 november 2009 22:38
Laatst gewijzigd: 10 november 2009 22:38

AMSTERDAM - De Amerikaanse politie (FBI) heeft een internationale bende hackers opgerold die in november in nog geen twaalf uur in totaal ruim zes miljoen euro wist buit te maken.

Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen verdachten in Rusland, Estland en Moldavië.

Justitie in de staat Georgia zei dinsdag dat de bende erin was geslaagd in te breken in de creditcardafdeling van de Royal Bank of Scotland Group in Atlanta. Er werden 44 valse creditcards aangemaakt, waarmee geld werd opgenomen van ruim 2100 giromaten in minstens 280 steden verspreid over de wereld, ook in de Verenigde Staten.

Zodra de hackers toegang hadden tot de rekeningen verhoogden zij de bedragen die maximaal konden worden opgenomen. In totaal werd 9,4 miljoen dollar geïncasseerd.

Tsoerikov

Een van de verdachten is de 25-jarige Sergej Tsoerikov uit Estland, die is gearresteerd en in Tallinn in voorarrest zit. Justitie wilde niet zeggen waar de anderen zijn en hoeveel personen worden verdacht.

Wel circuleren de namen van onder meer de 28-jarige Viktor Plestsjoek uit St. Petersburg (Rusland) en de 28-jarige Oleg Covelin uit Chisinau (Moldavië). Zij worden verdacht van fraude, computerfraude en diefstal van identiteitsgegevens.

Het onderzoek duurt voort. Het gehele bedrag van 9,4 miljoen dollar wordt teruggevorderd.
© Novum
Bron: http://www.nu.nl/internet/2120341/bende-hackers-haalt-zes-miljoen.html
 
Top