'Duizenden Hotmailwachtwoorden uitgelekt'

Central Scrutinizer

Administrator
Staff member
Uitgegeven: 5 oktober 2009 15:23

AMSTERDAM - Op internet is een lijst opgedoken met vele duizenden wachtwoorden voor Hotmailaccounts.

Dat meldt nieuwssite Neowin maandag. De lijst stond op pastebin.com, een site die veel door programmeurs wordt gebruikt om programmacode uit te wisselen.

Volgens Neowin ging het om meer dan tienduizend wachtwoorden voor accounts waarvan de gebruikersnaam begint met een A of een B. Dat doet vrezen dat mogelijk nog eens vele tienduizenden wachtwoorden zijn uitgelekt voor de rest van het alfabet.

Het zou hoofdzakelijk om accounts van Europese gebruikers gaan. Neowin adviseert gebruikers om hun wachtwoord te veranderen.

Cybercriminelen
Wachtwoorden voor webmailaccounts zijn voor cybercriminelen zeer aantrekkelijk. Ze kunnen de gekraakte accounts misbruiken om spam mee te versturen, maar bovendien kunnen ze via de Hotmailadressen wachtwoorden opvragen voor allerlei andere websites waar de eigenaar zich met zijn Hotmailaccount heeft aangemeld.

Microsoft, eigenaar van Hotmail, kon tegenover NU.nl niet onmiddellijk reageren. Tegenover de BBC zegt het bedrijf dat Microsoft op de hoogte is van het bericht, en de zaak in onderzoek heeft.

http://www.nu.nl/internet/2095723/duizenden-hotmailwachtwoorden-uitgelekt.html
 
Top