Einde van Nederlandse website InternetOplichting.NL

Bill4

Ninja
Voor U gelezen: Orginele bericht hier
Internetoplichting.nl gooit handdoek in de ring na uitspraak rechter

Door Arie Jan Stapel, zaterdag 14 maart 2009 12:03
Submitter: Tourniquet, views: 34.252

De site internetoplichting.nl is met onmiddellijke ingang gesloten. De beheerders namen deze drastische stap nadat ze door de rechter waren veroordeeld tot het verwijderen en verwijderd houden van een topic over Trendylaarzen.

In december vorig jaar had een anonieme gebruiker op internetoplichting.nl een topic gestart waarin Trendylaarzen werd beschuldigd van oplichting. Nadat een moderator van het forum op 14 januari van dit jaar Trendylaarzen om een reactie had gevraagd, kwam die de volgende dag in de vorm van een sommatie van de advocaat van het bedrijf om het topic onmiddellijk te verwijderen. Ook eiste de webwinkel een rectificatie.

Omdat overleg tussen beide partijen niets opleverde, spande Trendylaarzen een kort geding aan. De rechter kon wel begrip hebben voor het verweer van internetoplichting dat de site een maatschappelijk nut had en dat het bovendien niet doenlijk was om alle posts vooraf op rechtmatigheid te controleren. Het feit dat er geen enkel bewijs was voor oplichting door Trendylaarzen, dat bovendien zijn omzet zag kelderen door de zaak, woog echter zwaarder.

Internetoplichting werd dan ook veroordeeld tot het verwijderen van het topic over Trendylaarzen, dat bovendien gedurende zes maanden niet terug mocht keren op de site, dit op straffe van een dwangsom van 2500 euro per dag. Aangezien de beheerders van de site nooit konden voorkomen dat een gebruiker het topic opnieuw zou posten, hebben ze de site geheel gesloten.

Op de site staat nu alleen nog een pagina waarop wordt uitgelegd dat het risico van torenhoge dwangsommen te groot is om nog open te kunnen blijven. De beheerders betreuren de gang van zaken en overwegen in hoger beroep te gaan.

En daarom vragen wij U voorzichting te zijn met wat U hier post en kunnen wij Uw bijdrage hier verwijderen indien het tot problemen zou kunnen leiden
 
Top