Nep Loterijen

Mister X

Super Moderator
Staff member
Nigeriaanse fraude wordt ook wel 419 fraude genoemd, naar het het betreffende artikel in het Nigeriaanse wetboek van strafrecht. Er worden vanuit Nigeria en andere West-Afrikaanse landen duizenden e-mails per dag gestuurd naar mensen over de hele wereld. De e-mails worden gekenmerkt door beloftes van gouden bergen, nadat er transactiekosten worden betaald. Maar wanneer het slachtoffer de transactiekosten overmaakt, verdwijnen de oplichters spoorloos.


Stortvloed aan mails
Het begint voor de oplichters met het versturen van een stortvloed aan e-mails. Zo leest u bijv. dat u een loterij hebt gewonnen of dat een zakenman een groot geldbedrag zijn land uit wil krijgen. En als u uw rekening beschikbaar wilt stellen, mag u een groot bedrag houden. De oplichter nodigt u uit om contact met hem op te nemen.


Vertrouwen winnen
Wanneer u belt zal de oplichter altijd een verhaal klaar hebben als u hem vraagt waarom juist u bent uitgekozen en zal zeer vriendelijk doen om uw vertrouwen te winnen. Er wordt u een groot geldbedrag beloofd. Het enige dat u hoeft te doen is de transactiekosten overmaken. En wat is nu een paar duizend euro als u honderdduizenden of miljoenen kan krijgen? U betaalt, maar het geld komt maar niet. Zolang u geen wantrouwen heeft, blijven de oplichters geld vragen. Op deze wijze kunnen slachtoffers een paar duizend tot tienduizenden euro's lichter gemaakt worden.

Uitzending van 3 Oktober 2006: http://www.opgelicht.nl/index.php?id=uitzendingen&itemUid=175
 
Top