Politie verhindert deal met nepgoud

Spanish Admin

THE Spanish Administrator
Staff member
wo 21 okt 2009, 05:30
Politie verhindert deal met nepgoud
door Bart Mos

AMSTERDAM - De politie heeft gisteren in Amsterdam een miljoenentransactie met nep-goudstof verhinderd. Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van het korps Amsterdam-Amstelland.

Een Portugese man stond op het punt om in ruil voor een miljoen dollar in contanten vijftig kilo nepgoud te kopen van een criminele groep Nigerianen die al geruime tijd actief is in Nederland. Hij werd door rechercheurs van de Amsterdamse politie dringend geadviseerd om niet op het aanbod in te gaan.

"Wij hadden aanwijzingen ontvangen waaruit bleek dat de Portugees op het punt stond opgelicht te worden. De man schrok behoorlijk toen wij hem in zijn hotel kwamen waarschuwen en besloot vervolgens af te zien van de transactie", meldt een politiewoordvoerder.

De criminele aanbieders deden zich voor als een bedrijf uit Ghana, dat de beschikking zou hebben over ruim honderd kilo goudstof.

De groep beweerde dat het waardevolle stof voor 96 procent uit zuiver goud bestond. Volgens ingewijden ging het om goudgeverfd zand. De oplichters, die enkele weken geleden een soortgelijke operatie in Nederland uitvoerden, zijn vooralsnog niet aangehouden.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5123945/__Politie_verhindert_deal_nepgoud__.html
 
Top